Welke plant(en) moet je kiezen?

Het najaar is aangebroken en dat betekent dat we steeds minder buiten zijn. Wanneer je toch graag je groene vingers wilt gebruiken en dicht bij de natuur wilt blijven, kun je verschillende planten in huis halen. Kamerplanten zijn ook een goede boost voor je interieur en kunnen je huis nog gezelliger maken! Alleen is er zoveel keus aan kamerplanten, dat wij ons goed kunnen voorstellen dat jij geen idee hebt welke plant je in huis moet halen. Daarom lichten wij 6 planten uit en wie weet zit er de perfecte plant voor jou tussen! 


 

Aloë Vera

De Aloë Vera is een hele speciale plant. Hij groeit oorspronkelijk in woestijnachtig gebied en hierdoor heeft hij dikke bladeren waarin hij water opslaat. Het water wat hij opslaat is te gebruiken als dorstlesser, maar ook als geneesmiddel! Door het water wat de Aloë Vera plant opslaat heeft hij weinig water nodig. Je hoeft hem dan ook alleen water te geven wanneer de grond helemaal uitgedroogd is. Je hoeft de grond dan alleen vochtig te maken, hij houdt niet van natte voeten! 


 

De lepelplant

De lepelplant, ook wel de spathiphyllum genoemd, is een stuk makkelijker te onderhouden dan de andere planten. Deze plant heeft namelijk maar eens in de vier weken water nodig. De lepelplant wordt gekenmerkt door langwerpige bladeren en bloemen en hij kan goed overleven op een plekje in de schaduw. 


 

De olifantsoor

De volgende plant is de olifantsoor, ook wel de Alocasia genoemd. Waar de naam olifantsoor vandaan komt wordt al gauw duidelijk wanneer je de plant ziet, want deze heeft namelijk hele grote bladeren. Deze plant groeit snel en kun je het beste op een lichte plek zetten, wanneer de plant te weinig licht krijgt gaan zijn bladeren hangen. De olifantsoor groeit naar het licht toe, mocht hij schuin groeien dan kun je de plant een kwartslag draaien en dan zal hij zich herstellen. De olifantsoor vindt het daarnaast fijn om altijd in een licht vochtige grond te staan, het is dan ook slim om dit regelmatige te controleren. 


 

De pannenkoeksplant

Ook deze plant heeft een naam die veel verraadt over zijn uiterlijk. De pannenkoeksplant, of de pilea, heeft namelijk bladeren die lijken op kleine pannenkoekjes. Hij was in de jaren 70 al erg populair, maar is daarna een beetje vergeten door iedereen. Tot nu want hij is weer helemaal populair! Ook deze plant is makkelijk te verzorgen. Hij kan op zowel een lichte als een donkere plaats overleven en heeft één keer in de week water nodig. Wanneer de bladeren verkleuren, kunnen ze na verloop van tijd worden verwijderd en dan maakt de plant vrij snel weer nieuwe bladeren aan!

Een leuk feitje over de pannenkoeksplant is dat deze vaak baby’s krijgt! Elke week kan het voorkomen dat er twee baby’s in de pot erbij zitten. Deze baby’s kun je dan voorzichtig met een lepel en met wortel en al eruit scheppen en overzetten in een kleinere pot, waar deze dan mooi verder kan groeien. 


 

De rubberplant

De rubberplant, of de Ficus Elastica, groeit in het wild omhoog door andere bomen te ‘wurgen’. In huis doet de plant dit door middel van een stok in het midden. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen, houdt van een warme plaats en een hoge luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid kun je verhogen door de plant te besproeien met water. Daarnaast heeft hij één keer per week water nodig. 


Heb je een plant gevonden die in jouw interieur past? Vanaf morgen hebben we een mooie korting met Fleurdirect voor je! Gebruik de kortingscode KamerplantenAP voor 10% korting op alle kamerplanten! Vergeet niet je bestelling te betalen met AfterPay!

Ga naar boven