•  

 

Sinds 2013 is AfterPay als sponsor verbonden aan de schaatssport. Onder supervisie van trainer Dennis van der Gun heeft deze dames-sprintploeg een enorme ontwikkeling meegemaakt.

Wij zijn trost op onze olympisch kampioene Jorien ter Mors en olympisch zilveren medaille winnares Annette Gerritsen. Minstens zo trots zijn wij op onze talenten Anice Das, Letitia de Jong, Mayon Kuipers, Bo van der Werff, Floor van den Brandt, Karolina Erbanová en Janine Smit

 

Leer onze schaatsvrouwen in onderstaande video beter kennen!

 

 

 

Onze talenten


Jorien ter Mors

500, 1000, 1500, 3000 meter & shorttrack

Jorien ter Mors is olympisch kampioen op de 1500 meter langebaan en onder meer viervoudig Nederlands kampioen en Europees kampioen shorttrack (individueel en op de relay) en olympisch en Nederlands kampioen 1500 meter op de langebaan. De 25-jarige Twentse won ook goud met de achtervolgingsploeg tijdens de Spelen in Sotsji. Ze combineert langebaanschaatsen en shorttrack succesvol en dat zal ze ook bij Team AfterPay blijven doen.

Afgelopen seizoen reed Jorien haar derde internationale 1000 meter en werd meteen wereldkampioene. “Mijn eerste wereldtitel op mijn eerste wereldkampioenschap. Dat is wel heel bijzonder.” 

Nadat ze de 1000 meter al op haar naam geschreven had, duldde Ter Mors ook op de 1500 meter geen tegenstand en pakte de wereldkampioene weer een gouden plak. 

 

 


Annette Gerritsen

Annette Gerritsen heeft zich vorig seizoen aangesloten bij Team AfterPay. De 29-jarige Noord-Hollandse maakte bij de ploeg van trainer Dennis van der Gun haar rentree na een knieblessure.
Annette is vijfvoudig Nederlands afstandskampioen, Nederlands sprintkampioen en won bij de Winterspelen van Vancouver olympisch zilver op de 1000 meter. Bij Team AfterPay brengt ze ervaring in een vrij jonge ploeg.
Ze is enthousiast over haar terugkeer. "Een nieuwe start in een nieuw team! Ik ben lang geblesseerd geweest en had geen idee hoe lang het zou gaan duren. Ik ben door de KNVB in Zeist en door Dennis van der Gun, de trainer van Team AfterPay, heel goed begeleid. Ik heb de tijd en ruimte gekregen die nodig was om te herstellen. Ik ben de sponsor AfterPay en Dennis van der Gun heel dankbaar voor het vertrouwen."


Bo van der Werff

De 22-jarige Groningse Bo van der Werff is een kind van Kardinge. Ze schaatst er al sinds haar zevende. Tien jaar geleden was ze een van de pioniers op de schaatsacademie en al die tijd is ze bij dezelfde club gebleven. Via een stageplaats bij Team Anker en het developmentteam AfterPay-Athleteshop is Bo nu een van de dragende krachten in het AfterPay Developmentteam.
Bo vestigde haar naam in seizoen 2014/2015 met winst bij de eerste Holland Cup en brons op de 500 meter tijdens de NK afstanden. Ze nestelde zich een aantal keren goed in de top 10 bij de World Cup-wedstrijden.


Floor van den Brandt

Floor van den Brandt maakte al vroeg de overstap van Jong Oranje naar een commerciële ploeg. Na een jaar met Margot Boer, Marianne Timmer en Annette Gerritsen deed ze een stapje terug naar het gewest Friesland, om daarna weer terug te keren bij de commerciële ploeg van Renate Groenwold. Via de opleidingsploeg van AfterPay-Athleteshop kwam ze bij iSkate.

Seizoen 2014/2015 brak Floor door in het internationaal veld. Floor kwalificeerde zich voor de World Cup, waar ze zich vast tussen de beste sprinters van de wereld reed. Ze miste het podium een paar keer op een haartje.

 


Anice Das

Anice Das is de ervaren rot in Team AfterPay. Ze is al jaren een vaste klant in de top van het NK afstanden en sprint en plaatste zich vier seizoenen voor de World Cup. Anice heeft al een iSkate-verleden, want ze kwam uit voor Team Anker. Ze reed eerder voor de ploeg van Marianne Timmer en trainde ook onder leiding van Desly Hill. 

Anice Das heeft afgelopen seizoen de Utrecht City Bokaal op haar naam geschreven. 

Ook was de sprintster Anice afgelopen seizoen in vorm tijdens de World Cup Stavanger. Na haar promotie uit de B-groep op de 500 meter reed de sprintster een persoonlijk record op de 1000 meter. In 1.16,65 snelde Anice eveneens in de B-groep naar de finish.


Letitia de Jong

Met 22 jaar is Letitia de jongste sprintster in de ploeg. Haar senioren debuut was bij het NK Sprint in 2011, waar ze eindigde op een 15e plaats. Her daaropvolgende seizoen werd ze senior en maakte ze de overstap naar de opleidingsploeg van iSkate van trainer Dennis van der Gun. 

Afgelopen seizoen is Letitia derde geworden op de 500 meter in de B-groep bij de World Cup in Inzell. De sprintster zette toen een tijd neer van 38,99. 

Naast snelle rondjes rijden op het ijs is de Friezin ook druk met haar studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

 

 


Mayon Kuipers

500 & 1000 meter

Naast het schaatsen studeer ik voedingsmiddelentechnologie, ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in voeding en wil later graag aan de slag als productontwikkelaar. Mijn droom op maatschappelijk vlak is om mijn steentje bij te kunnen dragen in het opzetten van gezonde voedingsproducten.


Janine Smit

500 & 1000 meter

Ik ben voor het eerst in aanraking met het schaatsen gekomen toen het een winter hard gevroren had en het mogelijk was een rondje Waarland te schaatsen, mijn precieze leeftijd weet ik niet, het zal ergens rond de 8 jaar geweest zijn gok ik. Daarna werd ik al gauw besmet met het schaatsvirus en ben ik op schoolschaatsen gegaan.


Karoliná Erbanová

Een nieuwe aanwinst voor de ploeg is Karoliná Erbanová. Al vanaf jonge leeftijd was Tjechische sprintster succesvol op de langebaan. Vorig jaar won de 23-jarige schaatster brons op de 1000 meter bij de WK Afstanden en op het WK Sprint. 

In 2010 debuteerde de Tsjechische sprintster op de Spelen. In 2012 behaalde Erbanová voor het eerste winst op een World Cup 1.000 meter. Datzelfde seizoen werd ze derde in het eindklassement van de wereldbeker. 


Meer informatie en nieuws over Team AfterPay vind je hier en op de Facebookpagina van TeamAfterPay.

 

 

Ga naar boven