Achteraf betalen en B2B

B2B-bedrijven etaleerden hun producten lange tijd via een ouderwetse catalogus met bestelformulier. Tegenwoordig verschuift dit steeds meer naar digitaal. Met de wijziging in de manier van bestellen wijzigt ook de manier van betalen. Aangezien betalen een (groot) onderdeel is van het online-aankoopproces is het van belang over een goede B2B-betaalstrategie te beschikken. Payment service provider Buckaroo publiceerde onlangs een whitepaper over dit onderwerp.

Het is de vraag van veel bedrijven: welke betaalmethode is de juiste? In de B2C-wereld is vooraf betalen via iDEAL veruit de meest gebruikte betaalmethode. Bij B2B-betalingen is het gebruikelijk om achteraf te betalen via een bankoverschrijving, creditcard of een zakelijk account. Betalen op rekening of achteraf betalen heeft de voorkeur bij veel bedrijven. Wel is de keuze voor het betaalmiddel afhankelijk van hoe snel een bedrijf zijn bestelling wil ontvangen. Als het bedrijf snel een bestelling wil ontvangen wordt er vaak gekozen voor iDEAL, waarbij medewerkers soms zelfs het bedrag voorschieten. Betalen via iDEAL leent zicht echter beter voor consumentenaankopen. Dit bevestigt ook Currence, het bedrijf achter iDEAL.

Bedrijven kiezen steeds vaker voor betaalmethodes die minder fraudegevoelig zijn, ze kiezen voor veiligheid. Maar hoe weet je als bedrijf of een klant betrouwbaar is? En als er niet wordt betaald, wie is er dan verantwoordelijk? Mogelijke fraude en de opvolging van onbetaalde facturen kunnen voor enorm veel administratie zorgen. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor een geautomatiseerde creditmanagement-oplossing of het uitbesteden van B2B-betalingen.

Via AfterPay is het mogelijk om achteraf betalen aan zakelijke klanten aan te bieden. AfterPay draagt hierbij het volledige betaalrisico en verzorgt de facturatie. Als webwinkel hoef je dan niet meer om te kijken naar de afhandeling van de betaling. Benieuwd naar de mogelijkheden voor achteraf betalen in de zakelijke markt? Neem gerust contact met ons op.