5 oktober 2018

Afletteren binnen Exact hoeft geen tijdrovende klus te zijn

Als webwinkelier heb je te maken met openstaande posten en inkomende geldstromen. Om je boekhouding op orde te houden is het nodig om deze twee met elkaar te matchen. Dit noemen we afletteren. Dit kun je natuurlijk handmatig doen. Indien je veel mutaties hebt is het vaak een stuk handiger en effici├źnter om dit te automatiseren. Wat zijn de opties?

De term afletteren is ontstaan in het pre-digitale tijdperk. Mutaties die bij elkaar hoorden kregen een letter toegekend. Het matchen van de bij elkaar horende letters noemde men afletteren. Met boekhoudsoftware is er feitelijk geen sprake meer van afletteren, de term is echter blijven bestaan.

Zoals gezegd kun je bij weinig openstaande posten prima handmatig afletteren. Worden dit er meer, dan is een andere mogelijkheid om af te letteren via een MT940-bestand. Let hierbij wel goed op betalingsverschillen, kosten die in rekening worden gebracht en het overeenkomen van ordernummers. Hierdoor kan het zijn dat je niet of niet volledig kunt afletteren. Wil je hier geen zorgen over hebben dan kun je gebruikmaken van de Aflettermodule van dealer4dealer.  

De Aflettermodule lettert automatisch betalingen af volgens de betalingsspecificaties van AfterPay (EPA CSV). Openstaande posten uit je boekhoudsoftware worden gematcht met je betalingen. Er wordt tevens rekening gehouden met eventuele transactiekosten of betalingsverschillen. Het enige wat je hoeft te doen is je betaalspecificatie downloaden en uploaden in Exact, de rest gaat allemaal automatisch.

De module werkt met alle webshopsoftware. Het maakt dus niet uit of je werkt met AfterPay binnen een Magento, WooCommerce of Lightspeed webshop. De module is ook geschikt voor Payment Service Providers die AfterPay ondersteunen zoals Adyen, Buckaroo en Pay.nl. De software is beschikbaar voor zowel Exact Online als Exact Globe. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Op de website van dealer4dealer vind je meer informatie.


Ga naar boven