AfterPay lanceert campagne met Joost van den Vondel

[PERSBERICHT]

Bij online shoppen is het gebruikelijk om vooraf te betalen. Met de nieuwe campagne wil AfterPay consumenten laten zien dat het eigenlijk vreemd is om te betalen voordat je weet wat je hebt gekocht.

De man van het 5 guldenbiljet, wie kent hem nog? Vanaf vandaag kom je hem online en op televisie tegen in de nieuwe campagne van AfterPay. De achteraf betaalmethode laat in de campagne zien dat waar we vroeger achteraf betaalden, we met de komst van online shoppen steeds meer vooraf zijn gaan betalen. AfterPay wil de consument ervan bewust maken dat er weinig vooruitgang zit in de manier waarop we betalen voor online aankopen.

Het concept voor de nieuwe campagne is bedacht en ontwikkeld door RTL. Joost van den Vondel, de man van het 5 guldenbiljet, laat zien dat je pas na ontvangst van een bestelling weet wat je hebt gekocht. In de commercial is te zien hoe hij een rode broek ontvangt, terwijl hij heeft besteld op groenebroek.nl. Hij geeft in de commercial aan dat het eigenlijk heel vreemd is om te betalen als je nog niet weet wat je precies hebt gekocht; ‘dat deden we al beter toen ik nog met mijn hoofd op het biljet stond’.

Dit jaar liet AfterPay onderzoek uitvoeren naar motivaties en barrières rondom achteraf betalen in Nederland. Hieruit bleek dat 90% van de online kopers in Nederland een positieve houding heeft ten opzichte van achteraf betalen. Bijna 70% van alle Nederlanders kent de naam AfterPay en 26% van de Nederlanders krijgt een veilig gevoel wanneer AfterPay wordt aangeboden in de kassa van een webwinkel. Veel consumenten lijken echter niet exact te weten hoe online achteraf betalen werkt. Om dit uit te leggen start AfterPay vanaf 17 oktober 2018 met de nieuwe campagne. De commercial is te zien op de televisiezenders van RTL, social media en andere online kanalen.

Het aantal Nederlandse consumenten dat achteraf betaalt voor online aankopen neemt ieder jaar toe. AfterPay is met ruim 4,5 miljoen gebruikers en 5.000 aanbieders de meest gebruikte achteraf betaalmethode van Nederland. In Q2 2018 had 13% van alle online kopers de betaalmethode minimaal een keer gebruikt, waar het dezelfde periode een jaar eerder nog maar 10% van de online kopers betrof. Zo bleek uit de Thuiswinkel Markt Monitor, een 4-jaarlijkse publicatie van PostNL, GfK en Thuiswinkel.org.

AfterPay is van origine Nederlands en opgericht in 2010. Sinds 2014 is AfterPay onderdeel van Arvato Bertelsmann, een internationaal multimediaconcern. Sinds de overname van Arvato Bertelsmann is AfterPay actief in negen Europese landen.