Personalisatie en productvideo's verhogen conversie

De e-commercebranche blijft zich ontwikkelen. Er zijn duidelijke trends zichtbaar die bijdragen aan conversieverhoging. Organisaties die omnichannel opereren zijn succesvoller dan single channel organisaties. Daarnaast is het creëren van een band met je klant een absolute must om retentie te verhogen. We zetten enkele trends voor je op een rij

Omnichannel
Omnichannel commerce werpt zijn vruchten af. Uit onderzoek is gebleken dat 73% van de consumenten zich eerst online oriënteert om vervolgens de producten te kopen in de fysieke winkel. Bedrijven met vier of meer digitale kanalen zien tot 300% meer conversie dan bedrijven die een of twee kanalen gebruiken. Wanneer consumenten ervoor kiezen om toch alleen online te shoppen, zoekt 58% eerst naar de producten via hun smartphone en bestelt vervolgens 52% de producten via de desktop.

Personalisatie
Personalisatie wordt een steeds belangrijker thema. Het creëren van een band met je klanten staat direct in relatie tot omzetstijging. 43% van de consumenten shopt liever bij een webshop die gaat voor een persoonlijke benadering. Bijna de helft (48%) zegt meer uit te geven bij een webshop die dit doet. 74% van de online shoppers geeft aan het vervelend te vinden om irrelevante content getoond te krijgen. Een goede ervaring met de klantenservice is daarnaast erg belangrijk. 42% van de B2C-klanten kocht meer na een goede klantenservice-ervaring, 52% stopte met kopen na een slechte ervaring. De verwachting is dat in 2020 85% van alle klantinteracties wordt afgehandeld zonder tussenkomst van een menselijke agent.

Automatisering customer service
Met de toename van het aantal online bestellingen worden de eisen van consumenten ook steeds hoger. Same-day-delivery blijkt een doorslaggevende factor bij de aankoop van producten. 72% van de online shoppers shopt vaker en besteedt meer bij webshops die dit aanbieden. Bedrijven en postverzenders houden hier ook steeds meer rekening mee. Lees hier meer over hoe bedrijven flexibel en duurzaam pakketten kunnen verzenden en retourneren.

Productvideo’s
60% van de consumenten kijkt liever naar een productvideo dan dat ze een productbeschrijving lezen. Consumenten geven aan 64-88% eerder geneigd te zijn een product te kopen na het zien van een productvideo. 58% van de consumenten denkt dat bedrijven met productvideo's betrouwbaarder zijn. Productpagina's met video's zien 37% meer add-to-cart-conversies dan pagina's zonder video. Productvideo's dragen bij aan het creëren van de juiste verwachting. Dit zorgt weer voor minder retourzendingen. Je leest hier meer over de invloed van productfotografie op je retourpercentage.

Bron: Subscriptionly.net