ASOS biedt consumenten de optie om te betalen met AfterPay

Amsterdam – Juli 26, 2021 - ASOS kiest voor AfterPay vanwege de optimale klantervaring tijdens de volledige customer journey.

Online fashion retailer ASOS biedt vanaf half juli ook Nederlandse consumenten de mogelijkheid om achteraf te betalen met AfterPay.ASOS werkt sinds eind 2020 samen met AfterPay in Duitsland en Oostenrijk. Deze succesvolle samenwerking wordt nu dus ook uitgebreid naar Nederland. In ons land gebruiken ruim zes miljoen consumenten regelmatig AfterPay als betaalmethode.

Brent Hobson, Head of SVM & Payment Platforms bij ASOS: “We willen onze modebewuste klanten van rond de twintig jaar de beste winkelervaring bieden en we weten dat keuzemogelijkheden heel belangrijk zijn voor hen. Met AfterPay bieden we onze Nederlandse klanten flexibiliteit; zij kunnen nu kiezen voor een extra veilige manier om te winkelen en te betalen.”

Doordat consumenten met AfterPay de keuze hebben om achteraf te betalen, kunnen ze het moment van aankoop scheiden van het betaalmoment. Daarmee biedt ASOS de consumenten een veilige transactiemogelijkheid en vergroot de fashion retailer het vertrouwen. Dit zijn de twee belangrijkste en, steeds vaker doorslaggevende, aspecten bij het online shoppen.

 

Populariteit achteraf betalen groeit

Buy Now Pay Later (BNPL) behoort tot de populairste betaalmethodes onder Europese consumenten. Ook wereldwijd neemt de populariteit van BNPL snel toe. Volgens AfterPay’s afdeling voor continue consumentenonderzoek, AfterPay Insights heeft meer dan 48 procent van de shoppers in Nederland behoefte aan BNPL-services. En dat aantal neemt steeds verder toe: het is de verwachting dat in 2025, 30 procent van de Europese e-commerce-betalingen verloopt via BNPL. Dat is een stijging van 92 procent ten opzichte van 2019. De COVID-19-pandemie, waarin meer Nederlandse consumenten online zijn gaan winkelen, heeft geleid tot een nog grotere consumentenbehoefte aan achteraf betalen. Met BNPL hoeven consumenten alleen te betalen voor producten die ze besluiten te houden. Dat vergroot het vertrouwen en de veiligheid van het aankoopproces. Daarnaast vermindert het de financiële last voor consumenten.

 

Samenwerking draagt bij aan brand experience

Door de samenwerking met AfterPay kan ASOS nog beter tegemoetkomen aan de wensen van zijn doelgroep van modeliefhebbers rond de twintig. Daarnaast hebben jongere consumenten een voorkeur voor BNPL omdat deze betaalmethode gebruiksvriendelijk en voordelig is. “We willen webshops altijd optimaal ondersteunen om hun business zo efficiënt mogelijk te runnen. We zijn blij dat we deze services kunnen bieden aan ASOS, één van de meest bekende online retailers met wereldwijd bekende merken”, zegt Johan Rönnerman, Executive Vice President van AfterPay. “ASOS en AfterPay delen de visie dat een goede brand experience heel belangrijk is. Het doet ons goed dat we ASOS en zijn klanten precies kunnen bieden waar zij behoefte aan hebben.”

 

 

Over AfterPay

AfterPay, onderdeel van Arvato Financial Solutions, stelt verkopers in staat om consumenten een gebruiksvriendelijke en veilige betaalmethode te bieden – met AfterPay hoeven consumenten pas te betalen wanneer ze hun aankoop in handen hebben en willen houden. AfterPay is opgericht in 2010 en in 2014 overgenomen door Arvato Financial Solutions – een divisie van Bertelsmann. De AfterPayservices zijn beschikbaar in negen landen: Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. AfterPay biedt vijf verschillende services om achteraf te betalen: 14-Day Invoice, Campaign Invoice, Consolidated Invoice, Fixed Instalments en AfterPay FLEX.

 

Over Arvato Financial Solutions

Arvato Financial Solutions biedt zakelijke financiële services aan zowel bekende internationale merken als lokale ondernemers. Zo stelt Arvato Financial Solutions uiteenlopende klanten in staat om hun creditmanagement processen uit te besteden aan een specialist, waardoor zij zich kunnen richten op hun eigen business. Arvato Financial Solutions levert diensten voor elke fase van de customer lifecycle: van risk management, payments en accounting services tot aan collections. Het Arvato Financial Solutions-team bestaat uit ongeveer 7.000 experts in vijftien landen en heeft een duidelijk, gezamenlijk doel: zorgen dat alle financiële klantprocessen verantwoord en succesvol verlopen, wat uiteindelijk resulteert in optimale financiële prestaties. Voor meer informatie: finance.arvato.com/nl.

 

Over ASOS

ASOS is een online retailer die zich richt op wereldwijde modeliefhebbers van rond de twintig jaar oud. ASOS wil deze consumenten het vertrouwen geven dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn. In de veelgebruikte ASOS-app en -webshop, die beschikbaar zijn in tien talen en 200 landen, kunnen ASOS-klanten kiezen uit 85.000 producten. Deze zijn afkomstig van 850 wereldwijde en lokale merken en bevatten een aanbod van in-house labels zoals ASOS Design, ASOS Edition, ASOS 4505, ASOS Luxe, As You, Collusion, Reclaimed Vintage, Topshop, Topman, Miss Selfridge en HIIT. ASOS wil alle klanten voorzien van een vlotte, gestroomlijnde shopervaring met steeds meer, verschillende betaalmethoden en honderden manieren om hun aankoop te laten afleveren en retourneren. Zo biedt ASOS onder meer Next-Day en Same-Day Delivery vanuit distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland. Dankzij de keuze voor AfterPay profiteren klanten van ASOS nu ook van extra flexibele en veilige betaalmethoden.